info_mobile_header_hoeve_schettereind

,,het begon in jaar 2005″

,,Hoeve Schettereind van toen tot nu”

Het ontstaan van onze tuin.

Alles is begonnen toen wij in 2005 deze woonboerderij kochten in het kleine dorpje Roosteren, gelegen in het “smalste” en wellicht ook het “groenste” stukje Nederland. Rondom ons huis was er niet meer aan tuin te vinden dan een enorm stuk grond met alleen maar grasveld, fruitbomen en hier en daar een verwilderde klimopstruik groeiend tegen een muurtje. Dat was even slikken, vooral voor mij als tuin- en bloemenliefhebster.

Ons vorige huis (ook in hetzelfde dorp), was na een de jarenlange verbouwing recentelijk klaar, de tuin eindelijk helemaal zoals ik het graag wilde, toen deze woonboerderij te koop kwam. Dus eerlijk gezegd kwam dit voor mij nogal onverwacht, maar manlief was dolenthousiast over de landelijke en rustige omgeving, het huis en de omliggende “weilanden”…. want van een tuin kon je niet echt spreken.

Toen de aankoop na enige twijfel van mijn kant toch een feit was, ben ik uiteraard meteen aan de slag gegaan met het verplanten en vermeerderen van mijn planten en het splitsen van struikjes, buxussen, plantjes en boompjes zodat ik nog een beetje kon meenemen naar ons nieuwe plekje, zonder de nieuwe bewoners van ons huis te benadelen.

Eindelijk al wat kleur op ons nieuwe stekkie…

Vanwege de verbouwingswerkzaamheden binnenshuis (…en daar moest nogal wat gebeuren….) kwam de tuin helaas een beetje op de achtergrond, maar tussendoor probeerde ik toch al hier en daar wat nieuwe plantjes en zaadjes te verzamelen, en spitte ik steeds weer een nieuw stukje grond erbij!

Het eerste communiefeest van de kinderen kwam in zicht,

ik vond het uiteraard meer dan tijd worden dat er ook iets aan de tuinplannen moest gebeuren. Dus een ontwerp kwam op papier, en in de achtertuin kwam een grote vijver, met omringend borders en paadjes! Helemaal blij werd ik ervan. Eindelijk!

Omdat de toenmalige buren ook een behoorlijk grote border gingen veranderen, en de bestaande planten allemaal in de container dreigden te verdwijnen, was ik er natuurlijk meteen present om heen en weer te rijden met mijn kruiwagen en de mooie plantjes te “redden”. De borders waren dus meteen gevuld, al was het niet helemaal mijn kleurstelling, maar ik was er helemaal happy mee.

Uiteraard was toen het hek van de dam!

Tijdschriften en boeken heb ik verslonden in de koude wintermaanden om vanalles te weten te komen over plantjes, zaaien, borders inplanten op kleur, bomen, struiken, voorjaarsbollen en nog veel meer. Diverse tuinen werden bezocht, en langzamerhand kreeg alles meer vorm en kleur. En ik kreeg nieuwe tuinvriendinnen erbij, dus werd ik nog meer “besmet” met het groenvirus…

Stukje bij beetje werd het hele perceel aangepakt (6500 m2),

en nog steeds zijn we bezig met veranderen, aanpassen, hagen verwijderen, nieuwe bomen erin, nog meer vaste planten in de goede kleur en uiteraard ook diverse zitplekjes, terrasjes en leuke tuindecoraties. Iedere keer nieuwe ideetjes en plannen.

Heerlijk om mee bezig te zijn!

Vanwege mijn andere hobby “landelijke groendecoraties maken en het geven van workshops” zit ik de hele dag tussen de bloemetjes en het groen, dus ik ben helemaal in mijn nopjes als ik in de tuin bezig kan zijn.

Afgelopen voorjaar hebben we onze voortuin/entree geheel veranderd, nieuwe paden aangelegd, en vooral meer groen, wit en blauwtinten aangeplant, mooi passend bij de kleuren van onze woonboerderij.

Aangezien we op onze locatie ook diverse keren per jaar open dagen organiseren vanwege mijn andere werkzaamheden bij All Seasons Decorations, kwamen er steeds meer mensen die ook enthousiast waren over onze tuin.

Daarom hebben we besloten om vanaf 2018 onze tuin openstellen voor publiek op speciale dagen.

Dit najaar gaan we gigantisch veel voorjaarsbollen planten,

zodat we in het volgend voorjaar jullie kunnen verrassen met een fleurige voorjaarstuin vol tulpen, narcissen, alliums en meer….


Fleurige groet,

Margot & Harm Pustjens-Peters

Hoeve Schettereind

Lanterdijk 43  6116 AH Roosteren

Harm & Margot Pustjens-Peters
Gsm: +31 (0)6 305 633 46

Facebook
Twitter
Instagram